Київрада затвердила програму соцекономрозвитку Києва



Фото з сайту Київради

Київська міська рада затвердила Програму соціально-економічного розвитку Києва на 2017 рік з капітальними видатками у 6 мільярдів 323 мільйони гривень.

За прийняття відповідного рішення на засіданні 12 грудня проголосували 73 депутати.

Згідно з документом, ще 3 мільярди 723,8 мільйона гривень планують залучити як кредити, лізинги і тощо.  

За словами доповідача з питання голови бюджетної комісії Андрія Страннікова, на культуру спрямують 303 мільйони гривень, на охорону здоров’я, соцзахисту та спорт – 703 мільйони, освіту 980 мільйонів гривень, на ЖКГ 1 мільярд 595 мільйонів гривень, на транспорт 2 мільярди 565 мільйонів гривень.

"Щодо розподілу по департаментах, найбільше коштів акумулює Департаменту будівництва й житлового забезпечення, Департамент транспортної інфраструктури та Департаменту житлово-комунальної інфраструктури. На райдержадміністрації спрямують понад мільярд гривень", - сказав Странніков.

На будівництво та реконструкцію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури передбачено 1 мільярд 428 мільйонів гривень (з них на дороги та транспортні вузли – 1 мільярд 70 мільйонів, трамвайних та тролейбусних ліній – 304 мільйони, будівництво світлофорних та дорожніх об’єктів – 57 мільйонів).

На проектування метро від станції "Академмістечко" до станції "Новобіличі" та проектування гілки метро на Виноградар передбачено 20 мільйонів гривень, 488 мільйонів – на придбання рухомого складу (автобуси 59 одиниць, тролейбуси – 16 і трамваї – 2 одиниці). 

На впровадження енергозберігаючих технологій у житлових будинках і бюджетних закладах передбачено 53,4 мільйона.

На укріплення небезпечних схилів у столиці (зокрема на озері Глінка, на Батиєвій горі, на проспекті Червонозоряному, 14) – 69,8 мільйона гривень, на благоустрій міста 346 мільйонів.

На реконструкцію зоопарку спрямують 200 мільйонів гривень.  

Як повідомляють "Українські новини", на реконструкцію споруд очищення каналізаційних вод і будівництво лінії з утилізації осадів Бортницької станції аерації передбачено 2 мільярди 777 мільйонів 9983 тисячі гривень, реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі – 30 мільйонів 160,2 тисячі гривень, будівництво під'їзної автомобільної дороги від проспекту Лобановського до аеропорту "Київ" (Жуляни) – 70 мільйонів гашень.

На реконструкцію трамвайної лінії від вулиці Гната Юри до компанії "Кисневий завод" передбачено 70 мільйонів гривень, трамвайних ліній на вулицях Дмитрівській і Глибочицькій – по 40 мільйонів гривень, будівництво тролейбусної лінії на вулиці Старонаводницькій – 89,9 мільйона гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ