Киянам пропонують ялинки у горщиках. ФОТО



Столичним жителям пропонують альтернативу неекологічним штучним та зрубаним ялинкам – дерево у горщику.

Про це повідомляє Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА у facebook.

Відзначається, що Святошинське лісопаркове господарство підготувало для реалізації партію новорічних ялинок у дерев’яних горщиках.

"Саме таким чином Київські лісопаркові господарства активно переймають європейський досвід у збереженні екологічного середовища та поповнення зеленими насадженнями столичні вулиці. Придбання ялинки у горщику дає змогу господареві на тривалий час прикрасити помешкання і продовжити святковий настрій. Таке дерево не засохне і не осиплеться, а навесні його можна висадити в ґрунт", - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, киянам пропонують висаджувати такі ялинки на прибудинковій території, або на власній дачі, або привезти назад у лісопаркове господарство і висадити в лісі.   

 

Ялинка в горщику обійдеться від 350-500 гривень (за дерево до 0,7 м) до 2-2,5 тисяч гривень (за дерево понад 2 м).

"Екологічні ялинки у дерев’яних горщиках можна придбати за адресою: вулиця Святошинська 24", - підсумували Департаменті благоустрою.

Однак, представники одного зі столичних розсадників кажуть, що дерево у горщику може не вижити через тепле та сухе повітря у квартирі.

"При довгому впливові температури від 15 до 20°C рослина може вийти з фази сну і почати вегетувати просто у приміщенні, аж до утворення молодого приросту. Тобто  зовнішні фактори можуть обманливо сповістити рослину про те, що для нього уже прийшла весна у той час, коли за вікном зима. Після запуску таких процесів ялинка уже не зможе адаптуватися при висадці у ґрунт", - йдеться в повідомленні. 

 

У розсаднику наголосили, що для того, щоб ялинка і далі перебувала у стані сну, температура має бути

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ