ГПУ програла арешт кортів, що належать компанії близькій до екс-міністра Козака



Корти збудовані на Набережно-Печерській дорозі, 12а

Суд скасував арешт спортивного комплексу, право власності на який зареєстровано за ТОВ "Вентурє Інвест", що раніше належало дочці екс-міністра інфраструктури Володимира Козака Анастасії Жалковській.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на ухвалу Печерського райсуду Києва від 30 листопада.

Спорткомплекс (тенісні корти) загальною площею 1300 кв м, розташований у Києві по вулиці Набережно-Печерська дорога, 12-А, арештували судовою ухвалою 8 лютого цього року.

У листопаді суд скасував арешт, вказуючи на те, що представник власника майна довів, що арешт було накладено необґрунтовано, оскільки ні клопотання слідчого Генпрокуратури С.В.Куцого, ні ухвала суду не містять зазначення правових підстав для арешту майна.

Представник сторони обвинувачення на судове засідання не з’явився.

Як відомо, арешт накладався у рамках кримінального провадження 42015000000000177 від 17.02.2015 за фактами зловживання службовим становищем екс-службовцями Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" та ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ".

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що будівельники Південно-Західної залізниці безкоштовно збудували тенісні корти для дочки міністра інфраструктури Володимира Козака поряд з так званим "мостом Кирпи".  

На момент будівництва Козак очолював Мінінфраструктури, до того – "Укрзалізницю". Ще раніше він працював директором корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" і фірмі "Лемтранс", яку тоді контролювали структури Віктора Януковича, Антона Пригодського і Ріната Ахметова. У 1990-х роках Козак працював на Донецькій залізниці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ