У Києві на боротьбу з ВІЛ/СНІД планують витратити майже 240 мільйонів



Фото gk-press.if.ua

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соцекономрозвитку погодила Міську цільову програму протидії епідемії ВІЛ-інфекції на 2017-2021 роки вартістю 238 мільйонів гривень.

Відповідне рішення було прийнято 6 грудня, повідомляє прес-служба Київради.

За словами голови бюджетної комісії Київради Андрія Страннікова, кошти спрямують на закупівлю діагностичних тест-систем, навчання та підвищення кваліфікації лікарів, для залучення до медичного спостереження осіб, у яких вперше виявлено ВІЛ-інфекцію, забезпечення їх швидкого та повного лабораторного обстеження.

"Також передбачається залучити до виконання завдань проекту Програми кошти інших джерел: з державного бюджету – на забезпечення атиретровірусними препаратами, частково лабораторною діагностикою та моніторингом, кошти інших джерел в обсязі майже мільярд гривень", – зазначив Странніков.

Відповідну програму має також розглянути постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту. Потім її повинні затвердити на засіданні Київради.

Як відомо, Київ увійшов до списку 27 мегаполісів світу із найбільшим тягарем епідемії ВІЛ.  

29 листопада у столиці відкрили перший у Східній Європі пункт безкоштовного і конфіденційного тестування на ВІЛ – AHF Checkpoint.kiev. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ