Перевізники не зобов’язані ні з ким узгоджувати ціни на проїзд – КМДА



Фото mbarashkov.livejournal.com

Київська адміністрація заявляє, що приватні перевізники не зобов’язані ні з ким узгоджувати свої тарифи на проїзд.  

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

"Відповідно до закону про автомобільний транспорт приватні перевізники не зобов'язані погоджувати ціну на маршрут ні з ким. У разі необґрунтовано високої ціни на перевезення, пасажир буде використовувати комунальний транспорт, ціну на який регулює міська влада", - сказав співрозмовник видання.

Також у департаменті підтвердили намір деяких компаній-перевізників підвищити ціну на проїзд у столичному транспорті, однак додали, що жодного впливу на це міська влада не має.

"У законі зазначено, що перевезення повинні бути економічно вигідними. У разі втручання адміністрації буде створена ситуація демпінгу цін на проїзд", - пояснили представники департаменту.

Як відомо, до кінця грудня буде проведено конкурс із перевезення пасажирів на 60 автобусних маршрутах.

Столичні перевізники планують підняти вартість проїзду на нових маршрутах міста до 7-8 гривень. Статися це може ще до нового року.

Як відомо, на початку грудня подорожчав проїзд у маршрутці №720, яка їздить з Боярки до площі Перемоги в Києві (з 4 до 5 гривень за проїзд по місту), маршрутці №230 (вулиця Ірпінська – вулиця Хрещатик) з 4 до 5 гривень та №192 (метро "Петрівка" – вулиця Милославська) – з 5 до 6 гривень.

З 18 листопада у столиці подорожчав проїзд в маршрутках, які курсують між Києвом і Бучею: №423, №424 та №421.

На початку листопада подорожчали маршрутки, що курсують між Києвом та Ірпенем.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ