У КП "Київспецтранс" виявили відсутність чи неукомплектованість 44% транспортного майна



Фото FainaIdea.com

Київська адміністрація виявила відсутність або неукомплектованість 44% транспортного майна КП  "Київспецтранс", відповідального за вивезення твердих побутових відходів зі столиці.

Про це йдеться в результатах аудиту фінансово-господарської діяльності підприємства, повідомляють "Українські новини".

Згідно з документом, за результатами інвентаризації майна підприємства встановлено, що 56% майна перебуває в робочому стані, водночас як 44% - відсутні, не укомплектовані або ж вимагають ремонту.

Також відзначається, що 34 транспортні засоби КП із загальною первинною вартістю в 12,4 мільйона гривень не підлягають ремонту, реконструкції або відновленню, оскільки не мають коліс, двигунів, деталей, агрегатів, номерів та інших комплектуючих.

За наданим даним КП, у результаті розбору й демонтажу 19 автомобілів було оприбутковано тільки 4,7 тонни металобрухту, що в 47 разів менше повної маси автомобілів.

Усього з 2010 року встановлені фінансові порушення на загальну суму 18,8 мільйона гривень, у тому числі ті, які призвели до втрат на 13,6 мільйона гривень.

Як відомо, КМДА виділила 3,8 млн гривень на часткове вкриття мінеральним ґрунтом території полігону твердих побутових відходів у селі Підгірці Обухівського району Київської області.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ