Кличко просить уряд про держгарантії на будівництво сміттєспалювального заводу



Фото Vgorode.ua

Київська адміністрація просить Кабінет Міністрів надати державні гарантії для реалізації Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) будівництва сміттєспалювального заводу в Деснянському районі.

Про це йдеться у зверненні мера Києва Віталія Кличка до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляють "Українські новини".

"Наразі проведено зустрічі й напрацьовано домовленості з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) для можливого фінансування будівництва даного об'єкта. Одержання коштів вимагає державних гарантій", - сказано в ньому.

Зазначається, що в Києві функціонує 1 з 2 діючих сміттєспалювальних заводів, але його обладнання застаріло й вимагає реконструкції.

На ньому утилізується 250 тисяч тонн із наявних 1,2 мільйона тонн відходів, що становить 20% маси.

Для вирішення цієї проблеми Київрада в 2007 і 2008 роках відвела земельну ділянку площею 5,05 га й знайшла можливість її розширення до 14 га.

Земельна ділянка розташована в промисловій зоні на околиці Деснянського району, поблизу ТЕЦ-6.

Найближча житлова будівля на відстані 2 км, що відповідає санітарно-захисним нормативам для будівництва подібного об'єкта.

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) розробляє проекти технічного співробітництва, грантової допомоги, а також єнових позик.

Наразі воно є другою за величиною донорською організацією технологічних проектів після Світового банку.

Як відомо, Київська адміністрація має намір почати проектування будівництва 2 сміттєспалювальних заводів у 2017 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ