Обухівський район просить Київ закрити звалище у Підгірцях



Фото zanoza-news.com

Обухівська районна рада Київщини просить Київську адміністрацію й Кабмін припинити роботу полігону твердих побутових відходів №5 у селі Підгірці.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на звернення Обухівської райради.

"Звертаємося із проханням негайно припинити експлуатацію твердих промислових відходів №5 компанією "Київспецтранс", створити на основі державно-приватного партнерства екологічно безпечне підприємство з переробки твердих побутових відходів і провести рекультивацію екологічно забрудненої території", - йдеться в ньому.

Зазначається, що дослідження ґрунту й ґрунтових вод показали, що ситуація на полігоні критична.

Зокрема, у ґрунтових водах спостерігається перевищення вмісту амонійного азоту, фосфатів, хлоридів, марганцю, кальцію й заліза.

Також зазначено, що граничний строк безпечної експлуатації полігону закінчився у 2006 році.

У зверненні сказано, що наразі полігон перевантажений у 3 рази й над рівнем землі накопичені терикони твердих побутових відходів висотою більш ніж 18 м.

Як відомо, Київська адміністрація виділила 3,8 мільйона гривень на часткове вкриття мінеральним ґрунтом території полігону твердих побутових відходів у Підгір’ях.

Закрити полігон планують аж через 2 роки. 

Як відомо, 5-й полігон у с. Підгірці Обухівського району займає площу 63,7 га. Полігон було введено в експлуатацію у 1986 році.

Наразі на полігоні захоронено 6,4 мільйона тонн відходів. Висота шару відходів становить 90 метрів.

Оператором полігону №5 є ПрАТ "Київспецтранс".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ