Київ недоотримав понад 10 мільйонів від парковки – Майзель



Фото mair.in.ua

КП "Київтранспарксервіс" заборгував міському бюджету 10,4 мільйона гривень парувального збору.

Про це у facebook повідомив директор Департамент транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

"Борг КП "Київтранспарксервіс" станом на другий квартал поточного року становив 2,8 мільйона гривень, а станом на третій квартал – вже 7,6 мільйона гривень. Таким чином, КП "Київтранспарксервіс" не виплатило в бюджет Києва 10,4 мільйона гривень паркувального збору", - написав він.

За словами чиновника, це пов’язано з тим, що більше на 100 парковок не уклали відповідні договори з КП, а третина наявних паркувальних місць експлуатується незаконно.

"На даний момент в Києві існує 39 тисяч 706 машиномісць на 890 паркувальних майданчиках. З них 29 тисяч 199 машиномісць на 430 паркувальних майданчиках передбачає передачу в обслуговування контрагентам та відповідну сплату паркувального збору та наповнення бюджету. Проте станом на сьогодні укладено лише 328 договорів із можливих 430, що в свою чергу призводить до недоотримання відповідних надходжень до бюджету міста", - пояснив Майзель.

Крім того, він додав, що за неповний 2016 рік, у Києві незаконно облаштували близько 10 парковок на самозахопленій землі.    

Майзель наголосив, що міська влада має намір провести повну інвентаризацію паркувального простору міста до кінця року.

А також напрацювати план дій по "детінізації" відповідних паркувальних майданчиків.

"Уже є перші результати інвентаризації по Деснянському району Києва. Загалом, КП "Київтранспарксервіс" в цьому районі належить 96 паркувальних майданчиків, на яких нараховується 4766 легальних та 2449 нелегальних паркувальних місць. Це тільки початок", - підсумував чиновник.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ