На Софійській площі під Новий рік пройде 15 концентрів, а на Різдво – хода колядників



Фото з facebook Надії Тутенко

На Софійській площі до новорічно-різдвяних свят готують для глядачів 15 великих концертів, Різдвяну ходу і новий співочий рекорд.

Про це "Українській правді. Київ" розповів керівник проекту "Folk Ukraine", що займається організацією святкування, Ігор Добруцький.  

"Буде цікава програма. Свято проходитиме на 3 локаціях. Буде багато розваг, багато хорошої музики. У нас заплановано 15 концертів – на сцені виступатиме більше 400 учасників", - розповів він.

За словами Добруцького, на ярмарку продаватимуть їжу, напої, солодкі смаколики, сувеніри. З тих, хто виробляє і продає свої сувеніри, ми вирішили не брати плату за оренду", - розповів організатор.

На 7 січня запланована велика Різдвяна хода.

"Ми роздали низці творчих колективів різдвяні зірки. І 7 січня о 14:00 усіх, хто має зірку чи дідуга, і хто любить колядувати, ми кличемо до Оперного театру. Звідти підемо з ходою і колядою до Софійської площі. І створимо рекорд України зі спільного виконання коляди.  Ми виведемо на екрани три коляди – з Полтавщини, Рівненщини і Львівщини і заспіваємо разом", - розповів Добруцький.

 Фото з facebook Folk Ukraine

Як відомо, наразі у центрі Києва триває монтаж різдвяного містечка та колеса огляду. 26-метрову ялинку привезуть до Києва і встановлять на Софійській площі 3 грудня.

Ірина Балачук, Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ