Новий статут Києва планують затвердити наступного року



Фото sashkotamarichka.com

Київська адміністрація очікує, що новий Статут міста затвердять у 2017 році.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Рєзников під час презентації концепції нового Статуту Києва, повідомляє прес-служба міської влади.

Він відзначив, що робота над концепцією Статуту тривала близько 6 місяців.

"На нас чекають доопрацювання документу, наповнення, обговорення з громадськістю і лише потім – винесення на голосування депутатському корпусу. Маю надію, що відповідний проект рішення увійде до Київради і буде прийнятий вже наступного року", – сказав Резніков.

Відзначається, що оновлений документ передбачає включення низки нових аспектів – зокрема, муніципального і дитячого омбудсманів, затвердження поняття "Публічний простір".

Також концепцією запропоновано виписати систему муніципального управління: починаючи від ОСН у мікрорайонах та районних рад до Київради і Київського міського голови; символіку, межі території громади та її географічне положення; наявність функціональних зон.

А також забезпеченість якісною питною водою; електропостачання; ефективну систему прибирання та вивезення сміття з вулиць, прибудинкових територій та під’їздів; забезпеченість належним транспортним сполученням – як внутрішнім так і зовнішнім тощо.

"Порушення пунктів Статуту буде приводом у суді оскаржити будь-яке рішення Київради, КМДА або рядового громадянина. Як Конституція має вищу юридичну силу в країні, так і Статут буде домінувати над усіма локальними актами задля захисту інтересів територіальної громади", – резюмував Резніков.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ