Прокуратура не змогла захистити 3,7 га лісу в Ірпені від забудови



Фото wpapers.ru

Суд відмовив прокурору в накладанні арешту на земельні ділянки рекреаційної зони загальною площею 3,68 га, які планує забудувати ПП "Деметра-Філ", в Ірпені.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на ухвалу Апеляційного суду Київської області.

Прокуратура підозрює, що в 2015 році посадовці управління Держземагенства в Ірпені внесли неправдиві дані до документів, що дозволило "Деметра Філ" отримати позитивний висновок для зміни цільового призначення рекреаційної зони.

На основі цього висновку Ірпінська міськрада потім змінила статус цієї землі з обслуговування бази відпочинку на будівництво багатоповерхівки по вулиці Пушкінській, 64/68.

Після цього "Деметра Філ" за допомогою нотаріуса розділило спірну землю на дві ділянки площею 0,50 та 3,16 га відповідно (кадастрові номери  3210900000:01:076:0107 та 3210900000:01:076:0106). Далі фірма уклала з ТОВ "Скіфт" договір суперфіції на право забудови.

На початку жовтня в рамках розслідування кримінального провадження прокурор звернувся до Ірпінського міського суду з проханням накласти арешт на земельні ділянки, оскільки вони є важливим доказом.

Але суд відмовся задовольнити клопотання.

На думку суду прокурор не навів підстав, як відсутність арешту вплине на знищення доказів у справі.

Також прокуратура не назвала людей, які вчинили підробку землевпорядної документації та не оскаржила в суді рішення депутатів про затвердження цієї документації.

Нині апеляційний суд також підтвердив рішення суду першої інстанції.

Відзначається, що по вулиці Пушкінській, 64/68 в Ірпіні розташований колишній дитячий табір "Зоряний" та ліс.

Громадські активісти після зміни цільового призначення ділянки провели акції за збереження лісу.

Після невдач в суді прокуратура Київської області заявила, що тепер буде протистояти забудові табору "Зоряний" в Господарчому суді Київської області.

Однак "Наші гроші" відзначають, що держреєстр судових рішень не містить інформації про нові позови прокуратури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ