Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5835575227e53/
Українська правда
Київ

11-річний школяр пішов з дому і більше тижня жив з безпритульним

23.11.2016  09:46


Фото infomix.com.ua

Столичні правоохоронці розшукали 11-річного Дмитра Джафарова, який 9 листопада пішов до школи та не повернувся додому.

Про це повідомляє сайт Головного управління Нацполіції Києва.

"Дитину знайшли у центрі міста неподалік станції метро "Хрещатик". Хлопець більше тижня вештався вулицями міста у компанії 26-річного безхатченка", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що батько неповнолітнього помер, мати давно проживає окремо і мало цікавиться своїм дитям, навіть не зареєструвала документи про його народження. Хлопчик жив з бабусею і неодноразово тікав з дому.

Наразі дитину помістили до Центру соціальної реабілітації, оскільки він не має особистих документів. Також хлопчик розповів, що його нібито побив рідний дядько.

Щодо матері втікача поліція склала адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні порушення.

На цей час проводиться дослідча перевірка щодо побиття малолітнього.

Якщо підтвердяться слова хлопчика, відносно чоловіка оформлять протокол за ст. 173 – 2 (Вчинення насильства в сім'ї) КУпАП.

Також слідчий відділ вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України, і розпочав кримінальне провадження.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.