Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5832e648f3825/
Українська правда
Київ

У Києві не будуть перераховувати більшість "захмарних" платіжок за тепло

21.11.2016  13:19


Фото eveningkiev.com

Столична влада не бачить підстав для перерахунку нарахувань у більшості платіжок за тепло, які надійшли киянам у жовтні.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"Міська влада спільно з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та НКРЕКП провели ретельну перевірку нарахувань, у тому числі, методики, яка базується на кількості опалювальних днів та температурі зовнішнього повітря. За висновками перевірки, нарахування за методикою були здійснені коректно і підстав для перерахунку немає", – зазначив  Пантелеєв.

Він наголосив, що перерахунок проведуть лише у 650-ти житлових будинках, де з різних причин не були вчасно зняті показання лічильників і мешканцям помилково нарахували плату за нормативом.

Водночас Пантелеєв додав, що для жителів будинків, де лічильник працював у попередні роки, а потім був вкрадений, понівечений або розкомплектований, плата здійснюватиметься на підставі попередніх показань приладу обліку. [L]

За його словами, наразі "Київенерго" проводить інвентаризацію житлових будинків, де пошкодили чи викрали лічильники. 

Як відомо, раніше на засіданні Кабміну прем'єр Володимир Гройсман обурився помилками в платіжках, які призвели до завищених сум, і зажадав їх перерахувати.  

Тоді столична влада запевнила, що помилкові завищені суми за опалення в жовтні будуть перераховані киянам у наступному місяці. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.