У Києві не будуть перераховувати більшість "захмарних" платіжок за тепло



Фото eveningkiev.com

Столична влада не бачить підстав для перерахунку нарахувань у більшості платіжок за тепло, які надійшли киянам у жовтні.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"Міська влада спільно з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та НКРЕКП провели ретельну перевірку нарахувань, у тому числі, методики, яка базується на кількості опалювальних днів та температурі зовнішнього повітря. За висновками перевірки, нарахування за методикою були здійснені коректно і підстав для перерахунку немає", – зазначив  Пантелеєв.

Він наголосив, що перерахунок проведуть лише у 650-ти житлових будинках, де з різних причин не були вчасно зняті показання лічильників і мешканцям помилково нарахували плату за нормативом.

Водночас Пантелеєв додав, що для жителів будинків, де лічильник працював у попередні роки, а потім був вкрадений, понівечений або розкомплектований, плата здійснюватиметься на підставі попередніх показань приладу обліку. 

За його словами, наразі "Київенерго" проводить інвентаризацію житлових будинків, де пошкодили чи викрали лічильники. 

Як відомо, раніше на засіданні Кабміну прем'єр Володимир Гройсман обурився помилками в платіжках, які призвели до завищених сум, і зажадав їх перерахувати.  

Тоді столична влада запевнила, що помилкові завищені суми за опалення в жовтні будуть перераховані киянам у наступному місяці. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ