Керівник поліції Києва очікує зниження рівня злочинності у 2017 році



Фото Biznes-Prost.ru

Головне управління Національної поліції в Києві розраховує на зниження темпів зростання злочинності з 2017 року.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" розповів керівник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Ми переглянули деякі підходи до організації розкриття злочинів. Тому, темпи зростання сповільнилися. Ми сподіваємося, що з наступного року такого різкого зростання злочинів не буде", - сказав він.

Водночас він додав, що наразі фіксується зростання злочинності в Києві.

"Фактори всім відомі – це економічна ситуація в країні, тому що зростання іде за рахунок таких категорій злочинів, як крадіжки й грабежі. Це ті позиції, у яких спостерігається зростання. Якщо ми беремо тяжкі й особливо тяжкі злочини, зокрема вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, то в цьому сегменті зростання немає. Їхнє розкриття досягло практично 80%. В основному, зростання пов'язане з вуличною злочинністю. Є певне зростання, пов'язане із ситуацією на дорогах, мова йде про ДТП із загиблими", - сказав  Крищенко.

Друга причина зростання злочинності, за його словами, – внутрішня міграція населення.

"Населення Києва збільшилося, особливо після подій на сході країни, у рази. Збільшення населення пропорційне зростанню кількості осіб, які скоюють злочини. Плюс до всього, усе більше ми фіксуємо здійснення злочинів безробітними", - зазначив Крищенко.

Крім того, за його словами, на ситуації позначилося переформатування роботи всієї поліцейської системи.

"Перші 5 місяців у нас була переатестація, скорочення, багато хто почували себе непевно у зв'язку із цим. Але риска вже підведена, і із другої половини року, з вересня зокрема, ми бачимо у деяких категоріях злочинів – грабежах і викраденнях – уповільнення темпів зростання", - підсумував Крищенко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ