Киянам перерахують "захмарні" суми за тепло від "Київенерго"– Пантелеєв



Фото nikolaev-city.net

Помилкові завищені суми за опалення в жовтні будуть перераховані киянам у наступному місяці.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв у facebook.

"Є частина будинків, де "Київенерго" нарахувало не за лічильником, а за нормативом. Місто вже доручило "Київенерго" зробити перерахунок в наступному місяці відповідно до показань приладів обліку", - написав він.

За словами чиновника, мова йде про 8% будинків, яким нарахували за нормативом, попри те, що в них встановлені лічильники.

"У будинках з приладами обліку, яких зараз у Києві понад 90%, (плата – ред.) нараховуватиметься чітко за лічильником. Скільки будинок спожив – стільки й платимо. У будинках, де відсутній прилад обліку, плата за тепло нараховується за постановою КМУ №1037, яка прив'язана до температури повітря та кількості днів, коли було опалення", - написав чиновник.

Він додав, люди, "як мінімум мають знати й розуміти, чому нараховано саме стільки".  

"1551, (044) 205 73 37 (з мобільного), 1557, (044 500 1557 - ), 1588, (044) 247-40-40 (Центр комунального сервісу) – це номери, за якими ви можете звернутися, аби отримати інформацію про принципи нарахування за тепло", - підсумував чиновник.

Тим часом прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив надавачів житлово-комунальних послуг, що уряд буде жорстко карати за необґрунтоване завищення цін у платіжках.

"Це начебто помилка, але якась вона дуже дивна. Коли дехто намагається розхитати ситуацію і нагнати істерію, з'являються платіжки з подвоєними-потроєними цифрами, нереальними абсолютно, завищеними. Я би просив, щоби таких помилок з боку надавачів послуг не було", - сказав Гройсман на засіданні уряду 16 листопада.

"Я попереджаю, що якщо ми будемо бачити, що десь такі речі відбуваються, ми будемо дуже жорстко карати штрафними санкціями за ці речі. Я думаю, що тут може бути і питання кримінальної відповідальності за виставлення рахунків за неадекватними цінами"", - підкреслив голова уряду.

Українська правда. Київ 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ