Власнику будинку для літніх людей, де сталась пожежа, оголосили підозру



Фото ДСНС

Прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пожежі у будинку для літніх осіб у селі Літочки 29 травня, коли загинули 18 осіб.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Власнику будинку для літніх осіб оголошено про підозру за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України", - йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що пожежа у будинку виникла "внаслідок злочинної самовпевненості та недотримання правил пожежної безпеки 40-річним підозрюваним".

Підозрюваному, його захисникам та потерпілим оголосили про завершення досудового розслідування та відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

"Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті", - відзначили в прокуратурі.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як відомо, у ніч на 29 травня в с.Літочки на Київщині сталася пожежа на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, де проживали особи похилого віку.

Внаслідок пожежі загинули 17 осіб, п'ятьох госпіталізували з опіками, із них одна людина була у важкому стані. Врятували від вогню 18 осіб.

У Київській обласній держадміністрації заявили, що влада не знала про цей будинок, він був нелегальний.

29 травня Національна поліція затримала власника згорілого будинку для літніх людей.  

Президент Петро Порошенко доручив на той час голові КОДА Максимові Мельничуку надати необхідну допомогу всім потерпілим у результаті пожежі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ