Дерева на Старокиївській горі рубали незаконно – Держекоінспекція



Фото з facebook Яся Хоменко

Державна екологічна інспекція заявляє, що 109 дерев зі 163 дерев, які вирубали на Старокиївській горі заради оглядового майданчика, знищили незаконно.

Про це йдеться у відповіді екоінспекції на запит нардепа Мустафи Найєма, що є в розпорядженні "Української правди. Київ".

Відзначається, що  для облаштування оглядового майданчика повинні були видалити лише 54 дерева. Однак генпідрядник ТОВ "Спринт сім" вирубав 163 дерева.

 

За результатом перевірки Держекоінспекцією до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто посадову особу. Кого саме покарали, не вказується.

Збитки завдані державі через знищення дерев оцінили 152 тисячі гривень.

Як відомо, вранці 7 вересня активісти повідомили, що на схилах Старокиївської гори, за Історичним музеєм, вирубали 163 дерева заради будівництва оглядового майданчика. За їх словами, вирубка проводилась без жодних документів і вночі. 

У КП УЗН Подільського району заявили "Українській правді. Київ", що вирубка дерев на схилах Старокиївської гори самовільна.

Зеленбудівці відзначили, що, за приблизними підрахунками, завдано збитків приблизно на 500 тисяч гривень.

Згодом голова ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" Марина Соловйова заявила, що дерева, які вирубали на Старокиївський горі, були чагарником і сухостоєм, а територію розчистили для облаштування оглядового майданчика, як це було передбачено проектом.

У мецената проекту заявили, що знищені дерева були чагарником, а роботи проводились відповідно до дозвільних документів щодо облаштування на цьому місці оглядового майданчика, який мали відкрити 13 вересня. 

9 вересня Київська адміністрація заявила, що з вирубкою дерев на Старокиївській горі розбереться Державна екологічна інспекція.

13 вересня оглядовий майданчик на території Старокиївської гори відкрили.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ