ГПУ перевірить телефонні розмови директорів усіх ринків Києва



Фото 365news.biz

Печерський райсуд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ до даних провайдерів мобільного зв’язку щодо директорів 39 столичних ринків за період з 1 січня 2016 року по теперішній час.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на ухвалу від 26 жовтня.

Відзначається, що розслідування проводиться у справі про дачу директорами ринків хабарів за висновки держекспертизи, зокрема щодо м’ясної продукції.

Слідчі перевірять телефони завідуючих таких ринків: "Володимирський", "Дарницький", "Оболонь", "Відраденський", "Лісовий", "Станція метро Дарниця", "Полюс", "Позняки", "Вигурівський", "Ремонтник", "Юність-2", "Деміївський", "Феофаніївський", "Торговий Дім Дніпро", а також "Бесарабський", "Лівобережний", "Житній", "Лук’янівський".

А також "Нивки", "Мостицький", "Борщагівський", "Bazzar на Лісовій", "Колібріс", "Фермер", "Севастопольський", "Печерський", "Універсам-12", "Полісся", "Ілліс", "Радосинь", "Виноградар", "Явір-95", "Одеський", "Оптіма", "Солом’янський", "Березняки", "Маяк", ТОВ "Форест-груп" і ТОВ "Агроринок".

Генпрокуратура проводить розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000001137 від 27 квітня 2016 року за підозрою директора Державного наукового-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Володимира Загребельного та двох завідувачів відділів держінституту в отриманні хабарів.

За даними слідства, зловмисники розробили схему вимагання хабарів за надання висновків якості м’ясної продукції - завідуючі ринків платили по 50 гривень за кожний висновок.

"Наші гроші" відзначають, що лише на "Дарницькому" ринку таких висновків видають більше тисячі на місяць.

У червні ГПУ задокументувало і викрило факт передачі завідувачами директору Держінституту 211 тисяч гривень.

23 червня 2016 року усім трьом службовцям було оголошено підозру по ч. 3 ст. 368 КК України, що передбачає від 5 до 10 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

За даними слідства, до злочинної схеми може бути причетним колишній виконувач обов’язків голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

24 червня суд визначив завідувачам відділів 217 тисяч гривень застави, а директору Загребельному – 298 тисяч гривень. 26 липня через порушення умов застави суд змінив запобіжний захід для Володимира Загребельного на тримання під вартою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ