Студенти Драгоманова захопили корпус університету. Відео



Скриншот з відео

Студенти Національного педуніверситету імені Драгоманова захопили одну з будівель навчального закладу в центрі Києва.

Про це повідомляє "5 канал".

У такий спосіб студенти протестують проти намірів керівництва відкрити меблевий магазин у приміщенні університету.

Відзначається, що меблі там продавали і раніше, але після банкрутства планувалося віддати приміщення під аудиторії для навчання, яких украй бракує.

Також там хотіли створити бібліотеку для науковців або науково-дослідний центр, але, попри обіцянки, ремонт зробили саме під магазин.

Студенти заявили, що не знімуть блокаду, допоки ректор не змінить своїх підходів до управління ВНЗ.

"5 канал" відзначає, що сам ректор у відпустці і на телефонні дзвінки не відповідає. Вгамувати студентів намагалися проректори. Але поки що безуспішно.

Студенти кажуть, що не знімуть блокаду щонайменше до понеділка, коли запланована зустріч з ректором.

"Швидше за все (стоятимемо – ред.) до понеділка. У понеділок буде зустріч з нашим ректором. Швидше за все піде на поступки, як мінімум меблевого магазину тут не буде. У них просто не буде вибору. Ми будемо стояти до останнього", - сказав студент Павло Маценко.

"Однією з умов було надання всіх документів з оренд в принципі за останні 5 років. Друга умова полягала в тому, що ректор приїздить з відпустки і ми проводимо терміновий ректорат, на якому вирішуємо всі наші нагальні проблеми, зокрема по орендах, аудиторіях і багато-багато чого іншого. І це є дві найперші такі умови, після яких ми готові говорити про зняття облоги, нашого блок-посту на цих площах, де ми знаходимось", - сказав голова стуради НПУ Лев Левицький.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ