Через скандальне будівництво в центрі може впасти старовинний будинок – ЗМІ



Фото eveningkiev.com

У центрі Києва розгорівся черговий будівельний скандал – через забудову руйнується пам’ятка архітектури по вулиці Круглоуніверситетській, 2/1.

Про це пише "Сегодня".

Наразі будинок, упритул якого зводять 6-поверховий торгівельно-виставковий зал, вкрився тріщинами. Мешканці його побоюються, що одного дня будинок просто обвалиться.

Жителі пам’ятки стали протестувати ще влітку, коли забудовник встановив будпаркан. Тоді перекривали рух техніці і викликали поліцію.

На кілька місяців роботи призупинили, але днями відновили знов.

Наразі на будівельний майданчик завезли установку для забивання паль.

Водночас, за словами радника мера Києва Дмитра Білоцерковця, департамент Держархбудконтролю видав припис про призупинення робіт.

"На жаль, забудовник не призупинив роботи, відповідно районна адміністрація у Печерському районі і Департамент Благоустрою мають право відреагувати на продовження робіт попри заборону шляхом демонтажу паркана", - написав він у facebook.

Водночас представник фірми-забудовника Василь Бугайчук запевнив, що припис вони виконують і робіт на майданчику не проводять.

"Цей припис зараз оскаржується в окружному адмінсуді. Єдині роботи, які проводяться на об’єкті, - це розчищення території. Щодо тріщин на будинку, то з’явились вони давно, а штукатурка обвалилась з вини жителів другого поверху, які провели незаконне утеплення фасаду", - сказав Бугайчук.

Він наголосив, що забудовник має усі дозвільні документи.

"Більше того, зведення нашого об’єкта врятує старий будинок від зсувів", - підсумував Бугайчук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ