Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/581af9bbf304e/
Українська правда
Київ

Для Києва розробили нову систему адресних табличок

03.11.2016  09:47


Дизайнерське об’єднання "Агенти змін" розробило ескізний варіант нових адресних табличок для будинків Києва.

8 листопада напрацювання покажуть на публічній презентації.

"Ніхто й не сподівався, а нові адресні покажчики вже тут! Ми розробили ескізний варіант табличок для будинків і в статті розповіли про основні дизайн-рішення. Всі вони засновані на дослідженнях, які ми декілька місяців проводили на центральних вулицях та в мікрорайонах Києва", - йдеться в повідомленні дизайнерів у facebook.

Вони відзначають, що більшість адресних табличок у Києві мають низьку якість шрифтів, а деякі ще й непотрібні декоративні елементи, які засмічують таблички і погіршують читабельність.

 

"Зараз розмір таблички фіксований, а назву вулиці втискують в задані розміри, тому написи нівечать, хто як може: розтягують, звужують, зменшують", - йдеться в повідомленні. 

"Агенти змін" також відзначили, що нещодавно підписали меморандум з міським головою щодо розробки нових адресних покажчиків на основі свого прототипу.

 

"Зараз ми розробляємо типорозміри табличок для різних видів забудови: центр та мікрорайони, збираємо статистику відстаней між будинками. Невдовзі про все розповімо на відкритій презентації, щоб отримати ваші відгуки та рекомендації", - йдеться в повідомленні.

 

Після цього нові покажчики прикріплять у тестовому кварталі, щоб перевірити їх на справжніх будинках, жителях міста і туристах. 

Публічна презентація нового дизайну табличок запланована на 12:00 8 листопада у Kyiv Smart City Hub на ВДНГ.

Як відомо, раніше "Агенти змін" розробили новий дизайн схеми метро та нову навігацію для підземки, також наразі вони працюють над перетворенням публічного простору Київради.

Фото з facebook

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.