За знищення "Укрбудом" будинку з ромашками взялась прокуратура



Фото з facebook Єскіної

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом знищення будинку з ромашками по вулиці Златоустівській, 35.

Про це у facebook повідомила екс-депутат Київради, активіст Олена Єскіна.

"Незважаючи на повну бездіяльність нашої поліції, Київська місцева прокуратура N10 з другої спроби заднім числом все ж таки порушила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.298 (Нищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури) Кримінального кодексу України, та запевнила мене, що надасть відповідні вказівки поліції", - написала Єскіна.

 

 

"Не встигла я повернутися як вже отримала від деяких "турботливих" колег з Київради, натяки, що, напевно, не варто продовжувати таку невдячну й ризиковану справу, коли тепер у мене з'явилися справи "більш приємні" Але я знаю, що я у цій боротьбі не одна!", - написала Єскіна.

Вона також наголосила, що прокуратура досі не оголосила про підозру головній винуватиці в обвалі будинку по вулиці Богдана Хмельницького,12-14, де 25 лютого, де загинуло двоє чоловіків. 

"Я дуже сподіваюся на всіх вас, мої шановні Сусіди по місту, що разом ми не дамо спустити жодну справу щодо протиправного знищення об'єктів культурної спадщини "на гальмах", а примусимо їх довести до логічного завершення з притягненням всіх винних осіб до відповідальності!", - підсумувала Єскіна.

Як відомо, 6 жовтня Єскіна закликала захистити історичний будинок з ромашками на вулиці Златоустівській, 35. Однак того ж дня корпорація "Укрбуд" знесла цю будівлю заради будівництва житлового комплексу.

Після цього у КМДА повідомили, що флігель "з ромашками" не перебував на державному обліку як пам’ятка культурної спадщини.

15 жовтня 38-річня Олена Єскіна стала дружиною спадкоємця відомої династії промисловців та меценатів, а нині мера Глухова, 62-річного Мішеля Терещенка. 

Уночі 19 жовтня невідомі спалили авто Єскіної. 

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ