У Кличка кажуть, що за 2 роки погасили 10 мільярдів боргів



Фото kmr.gov.ua

Київська влада за 2 роки змогла погасити близько 10 мільярдів гривень боргу, знизивши зобов’язання столиці з 20-ти до 9 мільярдів.

Про це в інтерв’ю "Фокусу" заявив заступник мера Києва, секретар Київради Володимир Прокопів.

"Два роки тому загальний борг складав приблизно 20 мільярдів гривень. Перший кредит Київ отримав у 2003 році. Тоді столиця була першим містом України, що отримала позику. Усе було б не так страшно, якби кредит не був валютним. А коли ми брали кредит по курсу 5, а віддаємо по курсу 26 – це тягне місто вниз і не дає розвиватися", - сказав Прокопів. 

При цьому він наголосив, що міська влада вирішила розраховуватися з боргами, а не спрямовувати гроші на те, "що людям відразу видно".

"6 жовтня ми достроково погасили кредит в 1,9 мільярда гривень. Мова йде про анулювання облігацій внутрішньої місцевої позики серії G Київради.

Якби це рішення не прийняли, місто щоденно платило б 800 тисяч гривень за обслуговування цього кредита", - сказав Прокопів.

Він уточнив, що за 2 роки Київ повернув близько 10 мільярдів гривень і взяв жодного нового кредиту.

"Нині загальна сума боргу Києва складає 11 мільярдів гривень. У найближчий час брати якісь кредити не плануємо", - підсумував Прокопів. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ