В Ірпені вирубали ділянку лісу біля парку "Центральний". ФОТО



Фото з facebook

Біля нещодавно відкритого парку "Центральний" в Ірпені встановили будівельний паркан і зрізали усі багаторічні дерева. Забудувати ділянку планує наближена до мера Ірпеня Володимира Карплюка фірма "Орлан-Інвест".

Про це пише "Громада Приірпіння".

Подія сталася 24 жовтня.

"Зранку поряд з парком "Центральним" робітники почали встановлювати будівельний паркан. Щоб їхній роботі ніхто не заважав, приїхали молодики спортивної зовнішності. Мешканці Ірпеня намагалися дізнатися, що буде будуватися, але їм ніхто не відповів", – розповів мешканець Ірпеня Іван Гончарук.

Портал відзначає, що на будівництві була помічена машина будівельної фірми "Орлан-інвест", яка будує на вулиці Єсєніна.

Активісти також повідомили, що ділянка поряд з парком, розміром 1,5 га, передана в оренду ТОВ БГМ.

"У 2015 обласна прокуратура подала до суду про незаконність рішення Ірпінської міської ради про скасування договору оренди. Прийняття рішення відкладено до остаточного вирішення суду про 1450 га (ця ділянка є частиною лісового фонду). 17 червня 2016 року ДАБІ видала дозвіл на проведення підготовчих робіт ТОВ "Орлан-інвест". Яким чином "Орлан" отримав дозвіл? На підставі договору між БГМ та Орланом про спільну діяльність, який був укладений того ж дня, 17 червня! Договір є папірцем, тому що він не зареєстрований у нотаріуса, не зареєстрований в реєстрі майнових прав, в податковій", – сказав Гончарук.

На кадастровій карті ділянка, на якій зрізали дерева, значиться як державна власність.

 
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ