Іванов-Хмельницький мусять відати 22 мільйони на розвиток Києва за забудову центру



Фото google.com.ua/maps

ТОВ "Сервіс-Технобуд", за рішенням суду, має виплатити 22,42 мільйона гривень Департаменту економіки та інвестицій КМДА.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 6 жовтня.

Відзначається, що у 2010 році управління КМДА уклало договір із ТОВ "Меркурі Лтд." щодо сплати фірмою пайової участі на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва у зв’язку з будівництвом житлового кварталу по вулиці Саперне поле, 5 у Печерському районі.

Площа забудови становила майже 174 тисячі кв.м., включаючи квартири, офісні і торгові приміщення, підземний паркінг. Розмір пайового внеску визначили як 43,70 мільйона гривень.

У 2013 році договір змінили у зв’язку з заміною забудовника "Меркурі Лтд." на "Сервіс-Технобуд". Площа забудови зменшилась до 100,8 тисячі кв.м., а розмір пайового внеску – до 20,27 мільйона гривень.

Наголошується, що пайовий внесок зменшили ще й за рахунок того, що фірма зобов’язалась збудувати насосні станції, тепломережі, бойлерні, котельні тощо.

Однак "Сервіс-Технобуд" повністю пайовий внесок не сплатив, і за ним числиться 19,14 мільйона боргу. Також прокурор попросив стягнути 3,28 мільйона гривень пені. Суд ці вимоги повністю задовольнив.

Засновниками "Сервіс-Технобуд" є "Турунда Інвестментс Менеджмент" (Кіпр), ТОВ "Будінвест-Проект", ТОВ "Спецресурс-Інвест" і ТОВ "КУА "ЮДП Ессет Менеджмент".

Кінцевими бенефіціарами "Будінвест-Проект" і "Спецресурс-Інвест" у реєстрі значаться Андрій Іванов та екс-нардеп від Партії регіонів Василь Хмельницький.

"ЮДП Ессет Менеджмент" також входить у групу UDP Хмельницького.

Опосередкованим співвласником "ЮДП Ессет Менеджмент" є Валерій Кодецький, відомий як колишній парламентський помічник Хмельницького.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ