У Кличка забракували 3 петиції киян: кажуть, сфальсифіковані



Фото petition.mvk.if.ua

Петицію про недопущення перейменування проспекту Степана Бандери відхилять у зв’язку з фальсифікаціями голосування. Ще дві петиції під питанням.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє сайт міської влади.

"За результатами перевірки голосів 3396 голосів або 30,09% скоріш за все були введені механічним способом без участі громадян", – повідомив він.

За словами чиновника, у процесі було задіяно 160 ІР-адрес, з яких було "вкинуто" від 682 до 6 голосів. Ще з 34 ІР-адрес голосували 5 разів та з 49 ІР-адрес – 4 рази. Також зафіксовано 28 фактів (56 голосів) голосування одним громадянином двічі за вказану петицію.  

"Враховуючи розмах та явність фальсифікації голосів, у міста немає інших варіантів, окрім відхилення даної петиції", – зазначив Бондаренко.

Ще дві петиції, які мають певні ознаки фальсифікування, наразі не відхилені, проте вказана інформація буде врахована під час їх розгляду.

Мова йде про петиції щодо створення зоополіції та про заборону будівництва ТРЦ над метро "Героїв Дніпра".

"Під час перевірки електронної петиції №4179 про унеможливлення будівництва на станції метрополітену "Героїв Дніпра" встановлено 149 фактів (298 голосів) подвійного голосування, 6 фактів (18 голосів) потрійного голосування. Із 50 ІР-адрес голосували від 61 до 6 разів, із 32 – 5 разів (160 голосів), із 59 – 4 рази (236 голосів) відповідно", - пояснили у КМДА.

У мерії нагадали, що статтею 23-1 Закону України "Про звернення громадян" заборонено автоматичне введення інформації, в тому числі підписання електронних петицій без участі громадян.

"КМДА направила звернення до прокуратури міста Києва стосовно порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 361 КК України", - підсумували у прес-клубі мерії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ