На Київщині знайшли кілька небезпечних шкіл



Фото ДСНС

Кілька шкіл на Київщині мають неналежний технічний стан, тож навчання у цих будівлях може бути небезпечним.

Про це засвідчила перевірка, яка досліджує школи області після того, як 11 жовтня у школі №6 у Василькові обвалилася фасадна стіна, пише "Сегодня".

Перевірки шкіл стартували минулого тижня. Дослідити мають усі 1 тисячу 190 навчальних закладів області.

"У ці школи ми направили комісії, робимо термінові експертизи, щоб такі випадки, як у школі №6 Василькова, не повторилися. За результатами експертиз будемо приймати подальші рішення", – сказав в.о. голови Київської обладміністрації Лев Парцхаладзе.

Він додав, що окрім перевірок, відпрацьовується і план евакуації з навчальних закладів на випадок різних надзвичайних ситуацій.

Що стосується школи, де впала стіна, то заняття там не проводяться, а подальша доля будівлі невідома.

Причину обвалення досі встановлює спецкомісія, а результати експертизи повинні бути вже на наступному тижні.

"Зараз в цій школі ніхто не займається. З'ясовується, чи можна взагалі в ній перебувати дітям. Можливо, школа не підлягає реконструкції. Головне – з'ясувати причину того, що сталося, вже є низка версій", – розповів нам Парцхаладзе.

За фактом обвалення фасадної стіни поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпечної експлуатації будівель". Однак поки до відповідальності нікого не притягнули.

За словами депутата Васильківської міськради Миколи Неділька, проводити ремонт у школі №6 неможливо.

"Будівля в аварійному стані. Учнів школи №6 досі розподіляють по інших школах. Наприклад, є варіант перевести частину дітей до Васильківської школи-інтернату, де є порожні спальні приміщення, які можна переробити під навчальні класи", - сказав Неділько.

Влада області планує побудувати нові школи на Київщині.  

"Найближчим часом планується будівництво двох сучасних шкіл в Броварах. Також вибрано місце для нової школи в Обухові. Є школа в Бориспільському районі, яку можна переробити", – розповів Парцхаладзе.

Загалом упродовж наступного року планують осучаснити близько 50 обласних шкіл.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ