За "холодні" квартири киян взялась житлово-комунальна інспекція



Фото napensii.ua

Житлово-комунальна інспекція Києва розпочала перевірку будинків, де кияни скаржаться на холод у квартирах.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Житлово-комунальна інспекція у місті Києві (Управління самоврядного контролю КМДА) розпочала перевірки будинків, у яких фіксують недостатню температуру опалення", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, Житлово-комунальна інспекція міста Києва відслідковує звернення до міських контакт-центрів 1551 і 1557 зі скаргами на недогрів.

Водночас чиновник додав, що станом на вечір 20 жовтня у Києві понад 300 будинків мали складнощі з постачанням тепла у зв’язку з пошкодженнями на тепломережах.

"Зараз ми маємо приріст пошкоджень за добу – 50-60 випадків. Під час запуску теплоносія мережі не витримують і маємо аварійні ситуації. Аварійні бригади мають добу на їх усунення, тож це тимчасові складнощі з подачею тепла", - сказав він.

Пантелєєв також закликав керівників ОСББ, ЖБК, будинків, які не належать до управління комунальних служб міста, не зволікати із заявками на підключення тепла, щоб кияни не мерзли.

"Прагнення зекономити виправдане лише тоді, коли воно не загрожує комфорту й здоров'ю людей", – пояснив заступник мера.

Як відомо, 18 жовтня у прес-службі заступника мера Києва з питань ЖКГ Петра Пантелеєва та ПАТ "Київенерго" заявили, що до кінця доби 18 жовтня завершать підключення житлового фонду та соціальної сфери до теплопостачання.

Однак вранці 19 жовтня низка киян з різних районів скаржились, що батареї у них досі холодні.

У мерії пояснили, що частина киян мають холодні батареї через пориви, або ЖБК і ОСББ, які зловживають економією і досі не подали заявки на підключення опалення.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ