Керівника Київської митниці ДФС затримали за хабарництво



Фото vasilkivrda.gov.ua

Прокуратура Київської області викрила керівництво Київської митниці Державної фіскальної служби, яке займалось злочинною діяльністю.

Про це повідомляє сайт ГПУ.

Встановлено, що посадовці Київської митниці з метою одержання неправомірної вигоди не контролювали ввезення низкою підприємств у травні-червні 2016 року товарів (автомобільних шин) за заниженою вартістю.

Таким чином у порушення митного законодавства на територію України завезли продукції на суму майже 70 мільйонів гривень.

"З метою викриття злочинної схеми та вилучення товарів, які ввезені з порушенням митного законодавства, прокуратура провела 16 санкціонованих обшуків у Київській митниці ДФС, а також на підприємствах та складських приміщеннях, де зберігалася ввезена продукція", - зазначили у ГПУ. 

Як повідомив керівник Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрій Шеремет, затримали 4 осіб, серед яких співробітники митниці, керівник управління Київської митниці ДФС та колишній працівник.

"Учасники цієї групи систематично вимагали та щомісячно отримували неправомірну вигоду від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за зниження митної вартості під час розмитнення товарів", - сказав Шеремет.

Затриманим оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання хабара) ККУ.

Стосовно керівника управління обрано заповідний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час обшуків вилучили 1,5 мільйона гривень, мобільні телефони та комп’ютерну техніку, на яких є докази злочинної діяльності.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ