У Кличка пояснили, чому заборонили продаж алкоголю вночі



Фото navymedicine.navylive.dodlive.mil

Рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час є реакцією міста на збільшення рівня вуличної злочинності.

Про це заявив керівник апарату Київської адміністрації Володимир Бондаренко, повідомляє сайт міської влади.

"Хочу звернути увагу, що таке рішення є реакцією міста на збільшення рівня вуличної злочинності у середньому на 30% щорічно протягом 2014-2016 років. На жаль, протягом останніх років ми спостерігаємо і тенденцію росту кількості легких та середньої тяжкості правопорушень, скоєних під впливом алкоголю", – сказав чиновник.

Бондаренко відзначив, що дієвість подібних заходів підтверджена статистикою з інших міст України, де часові обмеження у торгівлі спиртним діють ще з 2010 року.

Він закликав суб’єктів господарювання проявити суспільну позицію і не продавати алкоголь з 23:00 до 10:00.

При цьому Бондаренко нагадав, що порушення вимог стосовно реалізації алкогольних виробів карається штрафом у 6 тисяч 800 гривень та може призвести до позбавлення ліцензії.  

Як відомо, 22 вересня Київрада прийняла рішення про заборону продажу алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00. 12 жовтня це рішення вступило в дію.

Наразі Київське обласне відділення Антимонопольного комітету оскаржує рішення Київради від 17 березня про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах.

Водночас Київрада планує повторно ухвалити рішення про заборону продажу алкогольних напоїв і пива в нічний час, якщо Антимонопольний комітет оскаржить це рішення у суді.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ