Людей на "псевдовіче" у Бучі звозили з сусідніх сіл – ЗМІ



Фото з facebook "Бучанська міська рада - офіційна сторінка"

Віче, що проходило у бучі 16 жовтня, є псевдозборами, бо людей на нього звозили з довколишніх сіл.

Про це пише "Громада Приірпіння".

За словами місцевих жителів, зранку 16 жовтня містом почали їздити автівки й закликали бучанців прийти на так зване народне "віче" й підтримати секретаря Бучанської ради екс-регіонала Василя Олексюка, якого відсторонили від посади, й міського голову Анатолія Федорука, якому присудили домашній арешт.

Відзначається, що джипи їздили навіть тими вулицями Бучі, де нема дорожнього покриття.

Також портал відзначає, що звозили людей на віче і з сусідніх сіл.

"Федорук домовлявся з головою сільради села Синяк, щоб той привіз людей на віче в Бучу. Мені дзвонили з ради, але я не поїхав. Селяни відмовлялися, наскільки я знаю. Повезли працівників сільради та наближених до них людей", - розповів мешканець села Синяк Віталій.

За даними "Громади Приірпіння", на "віче" були представники освіти Бучі – директори шкіл, вчителі, працівники садочків, а основну масу складали делегати з сіл, які входять до проекту під назвою Бучанська об’єднана громада. Зокрема, були представники з Луб’янки, Блиставиці, Ворзеля, Ірпеня та "Нові обличчя" з Коцюбинського.

"Я проходив за годину до бучанського віче повз Ворзельську селищну раду, побачив 3 автобуси, біля яких стояли люди. Поцікавився в знайомих, куди це їх везуть, на екскурсію в Київ чи куди? Всі почали жартувати, що так, на екскурсію. Але потім зізналися, що їх везуть в Бучу на віче", - розповів житель Ворзеля Сергій.

Він нагадав, що голова селищної ради Ворзеля Лариса Федорук – рідна сестра мера Бучі. 

Як відомо, 15 жовтня Печерський суд Києва відсторонив від займаної посади секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка.

Місцевий інофрмаційний портал City Bucha повідомив, що жителі Бучі 16 жовтня вийшли на віче, щоб підтримати місцеве самоврядування.

11 жовтня Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі Анатолію Федоруку та секретарю міськради.

13 жовтня Печерський суд обрав мірою запобіжного заходу для мера Бучі Анатолія Федорука домашній арешт та носіння електронного браслету. 

21 липня у помешканнях мера Бучі Анатолія Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка пройшли обшуки слідчих Генпрокуратури. Також обшуки проводилися і в інших місцях, загалом на 31 об'єкті.

Правоохоронці звинувачують Федорука і Карпюка у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс-голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

16 грудня 2015 року Верховний Суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ