Спорт, здоров’я і музика в метро. На що пропонують витрачати гроші кияни



Фото MyGenetics

Станом на 17 жовтня столичні жителі подали 14 проектів до бюджету участі. Містяни пропонують витрачати міський кошторис на розвиток спорту, освіту, безпеку на дорозі та музику у метро.

Зокрема, мешканці просять перетворити необладнаний спортмайданчик на вулиці Шолом-Алейхема, 11-А на міні-футбольне поле зі штучним покриттям, освітленням, металевою огорожею та футбольними воротами (бюджет 986 тисяч  527 гривень), облаштувати майданчик для гри в петанк на території ВДНГ (146 тисяч гривень) та Стежку безпеки на Теремках 2 (100 тисяч гривень).

І загалом розвивати безкоштовний спор для дітей через розвиток безкоштовних спортивних клубів "Сильна Нація" в Дарницькому та Дніпровському районах та встановлення спортмайданчика у парку "Партизанської Слави" (1 мільйон гривень).

 

Також мешканці столиці пропонують спільно фінансувати ВНЗ Києва – покращити менеджмент в університетах, спостерігати за роботою адміністрації і студентських рад у 3 університетах Києва, вивчити їх бюджет на наступний рік (350 тисяч гривень) та влаштувати Децентралізований електронний аукціон Аuction 3.0 для продажу/передачі в оренду комунального майна (994 тисячі 180 тисяч гривень).

Крім того, кияни пропонують створювати надземні пішохідні переходи за рахунок операторів реклами (499 тисяч 999 гривень) та облаштувати погано освітлені ділянки доріг з наземними пішохідними переходами "світловідбивними панелями" (1 тисяча гривень). 

Просять гроші (21 тисячу 926 гривень) на Арт-фестиваль "Голосієво сповнене кольорів" (цикл майстер-класів по виготовленню ляльок, сувенірів, поробок, паперопластики, живопису), на відновлення екотеплиці біля школи №260 на вулиці Якубовського, 7Б (131 тисячу гривень) і на комунікаційний простір бібліотек в інтернеті (1 мільйон гривень), на модернізацію флюрографічного кабінету у лікарні на вулиці Вербицького, 5 (608 тисяч).

1 мільйон гривень пропонують не пошкодувати на благоустрій ботанічного саду імені Фоміна, а 801 тисячу 365 гривень на легальну гру музикантів у метро.

До закінчення терміну подання проектів залишилось трохи більше 6 днів.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ