Суд скасував забудову землі біля Софії Київської



Фото Прокуратури

Київський апеляційний госпсуд визнав незаконним надання в оренду під забудову земельної ділянки, що розташована на вулиці Стрітенській поблизу Софійського собору.

Про це повідомляє Прокуратура Києва у facebook.

"Суд апеляційної інстанції повністю погодився з доводами прокурора, визнав недійсним і скасував вказане рішення Київради та укладений на його підставі договір оренди цієї землі, а також визнав відсутність у приватного товариства права користування нею", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 0,1 га землі, які у 2003 році Київрада надана в оренду приватній структурі для будівництва житлового будинку, належить до земель історико-культурного призначення та знаходиться в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини.

У прокуратурі наголосили, що за законом, на таких землях дозволяється будівництво лише особливо важливих споруд за індивідуальними проектами, що регламентуються з врахуванням архітектурної та масштабної ув’язки з існуючою забудовою і загальним силуетом міста.

"У той же час передача вказаної ділянки під житлове будівництво відбулася без врахування зазначених вимог та за відсутності інформування секретаріату ЮНЕСКО про заплановане будівництво", - йдеться в повідомленні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ