У Києві украли 470 лічильників тепла



Фото КМДА

Упродовж 2016 року у столиці викрали 220 будинкових лічильників тепла. Загалом за останні кілька років цих мешканці позбулися 407 таких приладів.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"За останні кілька років у столиці вкрадено 407 лічильників тепла. Рівень оснащення житла столиці приладами обліку значно зріс і сягає 90%, тому це питання зараз актуальне як ніколи. Лише цього року ми зафіксували 220 випадків крадіжок приладів обліку", - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що владі і мешканцям необхідно посилитися в питанні збереження лічильників.

"Районам спільно з "Київенерго" доручено приймати в роботу лічильники лише за умови наявності необхідних заходів безпеки – антивандальних конструкцій. Доступ у підвал повинні мати лише спеціалісти обслуговуючих організацій", – сказав Пантелеєв.

Також, за його словами, поліція повинна взяти під особливий контроль випадки викрадення лічильників.

Наразі міська влада пропонує мешканцям встановити системи захисту лічильника.

"Місто виділяє кошти на встановлення охорони будинку, а мешканці – дбають про її подальше функціонування. Абонплата складає близько 5 гривень для однієї квартири. Ці кошти не порівняти з тими збитками, яких зазнають жителі будинків, де лічильники вкрадено. Адже завдяки лічильнику мешканці сплачують за опалення на 20-30% менше", – пояснив Пантелеєв.

Він додав, що у 7 будинках Києва, де встановлені і діють такі системи, люди можуть бути спокійні не лише за лічильник, але й за ліфт і за безпеку житла в цілому.
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ