У Кличка пропонують інвесторам самостійно добудувати будинки Войцеховського



ЖК "Східна брама". Фото s-brama.kiev.ua

Київська адміністрація пропонує інвесторам житла, яке зводив "Укогруп" Анатолія Войцеховського, підтвердити право власності на недобуд, передати його на баланс свого підприємства, а потім затвердити всю необхідну документацію і добудувати будинок.

Про це повідомив голова громадської організації "Родинний затишок", що представляє інтереси інвесторів будівництв Войцеховського, Олексій Шевченко, пише Ліга.net.

"Нам роздали алгоритм дій, який складається з 10 пунктів", - сказав Шевченко і додав, що інвесторів фактично залишили наодинці зі своїми проблемами.

Виконати всі вимоги алгоритму, на думку експертів, практично нереально.

"На мій погляд, процедура занадто складна і потребує вирішення двох судових інстанцій. Це займе не менше п'яти років", - вважає радник з юридичних питань компанії UDP Сергій Перчак.

За його словами, компанії, пов'язані з Войцеховським, можуть відмовитися передавати будівлі на баланс його власникам, що лише ускладнить процес. Ще один складний момент – повністю оформити всю дозвільну документацію на зведення будинку, а також оформити документи на виділення землі.

 

Як відомо, скандальний бізнесмен Войцеховський працює на київському ринку нерухомості упродовж 9 років. 

Першим проектом, побудованим його компанією, став житловий комплекс "Елегант", який розташований на площі Перемоги.

Наразі неформальна група "Укогруп" займається реалізацією близько 40 проектів у Києві.

Упродовж останніх декількох років чиновники Київської адміністрації неодноразово говорили про проблеми з будівництвами Анатолія Войцеховського, а також демонтували нові будівельні майданчики.

Як відомо, у ніч на 17 липня Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув'язнення з можливістю вийти під заставу у 14 мільйонів гривень. Прокуратура вимагала 50 мільйонів застави.

27 липня стало відомо, що Войцеховський вийшов під заставу, хоча раніше адвокат заявляв, що в його підзахисного немає таких грошей.

Забудовника звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створенні організованої злочинної групи і інших злочинах. 

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей (це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди "Еліта-центр").

У власності Войцеховського перебуває 21 квартира по всьому Києву, 5 приміських будинків, ферма з рестораном та приватним зоопарком, близько 50 гектарів землі.

Войцеховський є одним з найб о ільш скандальних забудовників столиці. 

За даними радника мера Києва Павла Рябікіна, компанії Войцеховського "Сіті Груп" та "Укогруп" ведуть забудову 42 масштабних проектів, фактично без дозвільних документів.

Серед них – ЖК "Перлина Троещини", ЖК "Мозаїка", ЖК "Затишний", ЖК "Сосновий бір", ЖК "Східна брама", ЖК "Молодіжна ініціатива", ЖК "Печерський Бастіон", ЖК "Родинний затишок", ЖК "Флагман", ЖК "Мега-Сіті", ЖК "Стародарницький", ЖК "Совські ставки", ЖК "Синьоозерний", ЖК "Маргарита", ЖК "Шевченківський квартал", ЖК "Перспектива", ЖК "Кузьминський" та інші.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ