Кличко каже, що бюджет Києва перевиконали на 3,5 мільярда



Фото zn.ua

Перевиконання бюджету Києва за 8 місяців становить 3,5 мільярда гривень.

Про це на засіданні Київради заявив мер Києва Віталій Кличко, вносячи на розгляд депутатів як невідкладний проект рішення про внесення змін до бюджету столиці на 2016 рік.

"Основою для коригування бюджету є перевиконання бюджету міста за 8 місяців на 3,5 мільярда гривень. Це дуже гарний показник. Це показує, наскільки ефективно ми почали працювати", - сказав Кличко.     

Мер запропонував скоригувати бюджету за двома напрямками: впорядкувати борги столиці та спрямувати кошти на житлово-комунальне господарство.

Він зауважив, що Мінфін погодився зменшити суму реструктуризованих у 2015 році зовнішніх зобов‘язань столиці в доларах США на еквіваленту суму за курсом Нацбанку.

"Це 1,9 мільярда гривень заборгованості за облігаціями, які на даний час в портфелі державних банків. Таке погашення дає нам майже 800 тисяч щоденної економії на відсотках та зменшує боргове навантаження. Цим, власне, і викликана невідкладність цього питання", - сказав мер.

Також Кличко запропонував виділити майже 0,5 мільярда гривень на фінпідтримку комунальних підприємств, що обслуговують житловий фонд, для погашення боргів перед ПАТ "Київенерго" та ПАТ "АК "Київводоканал" за спожиту теплову енергію та холодну воду.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ