Кияни вимагають заборонити будівництво на "Героїв Дніпра"



Фото umoloda.kiev.ua

Столичні жителі вимагають заборонити будівництво торгово-розважального центру у колі на метро "Героїв Дніпра".

Про це на засіданні Київради 6 жовтня заявила голова ініціативної групи мешканців Тетяна Киричук.

"29 вересня відбулися громадські слухання, забудовник намагався їх сфальсифікувати, але їм це не вдалось. Громада провела громадські слухання відповідно до законної процедури. Наш протокол, у якому сотні підписів мешканців Оболонського району зареєстровані і в КМДА і РДА. Дуже багато людей висловили свою думку проти забудови. Ви повинні вразувати думку людей", - сказала Киричук.

Вона наголосила, що це будівництво є небезпечним, про що свідчать тріщини, підтоплення станції, ворота бомбосховища, які зруйновані і зачинити їх вже неможливо.

"Люди вимагають врахувати вимоги, які записані в протоколі А саме: заборони будівництво у колі на "Героїв Дніпра", ТОВ "Єлікон ЛТД" разом з КП "Київський метрополітен" завершити хімічне укріплення ґрунтів і гідроізоляцію станції, усунути руйнівні наслідки будівельних робіт, привести територію до первісного стану", - зачитала Киричук.

За її словами, до всього, на Генплані 2020 цього будівництва немає. 

Голова депутатської фракції "Об’єднання "Самопоміч" Сергій Гусовський передав меру Віталію Кличку відкритий лист громади, в якому люди вимагають припинити будівництво торгового-розважального центру.

Кличко дав протокольне доручення вивчити це питання.

"Даю доручення профільній комісії з містобудування це питання вивчити і винести відповідне протокольне рішення", - підсумував мер Києва.

Українська правда. Київ    

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ