"Зоопарк на дотик" – у Києві стартують проекти для незрячих і дітей з сиротинців



Усі фото з facebook-сторінки зоопарку

КП "Київський зоопарк" започатковує кілька нових соціальних проектів для людей з вадами зору, для пацієнтів лікарень та малюків з дитячих будинків столиці.

Про це "Українській правді. Київ" розповіла завідувач відділом юннатів столичного звіринцю Валентина Кардонова.

За її словами, тварини з зоопарку уже кілька разів навідувалися у гості до дітей з "Охматдиту".

"Це таке знайомство з тваринами для малюків, які поки, за станом свого здоров’я не можуть відвідати зоопарк. Це зоотерапія. Малюкам дуже сподобалось. Ми плануємо продовжувати такі заходи. Разом з тим зараз ми працюємо над акцією для людей з вадами зору. Вони зможуть познайомитись з тваринами через дотик", - розповіла Кардонова.   

 Комусь зоотерапія, комусь - перекус  

Перша акція "Зоопарк на дотик" запланована вже на 15 жовтня.  

Для людей з вадами зору готують тактильну зоомапу України, а також відбитки слідів тварин.

Фігурки тварин та зоомапа для незрячих  

Познайомитися з великими тваринами, такими, як зубр чи слон, незрячим не вдасться.

Але вони зможуть познайомитись з шиншилами, тхором, кроликом, морськими свинками, птахами, рептиліями (черепахами, зміями, агамою бородавчатою), козенятами, пацюками.

Якщо не побачити, то доторкнутися. Відбитки ніг тварин  

За словами Кардонової, усі тварини, яких пропонують відчути на дотик, неагресивні, звиклі до рук та з відповідними щепленнями, тому є безпечними, навіть для хворих малюків, які не мають алергічних реакцій.

"Відвідати першу акцію "Зоопарк на дотик" зможе група з 20 осіб (це 10 незрячих і 10 осіб, які їх супроводжують). Ми вивчимо попит, і плануємо проводити ще кілька таких акцій. Після цього проекту маємо намір виїжджати до малюків з дитбудинків", - розповіла Кардонова.

"Діти з сиротинців відвідують зоопарк безкоштовно, але коли тварина сама приїжджає в гості та ще й її можна погладити – це зовсім інші відчуття. Ми бачили це захоплення в очах малюків з лікарні і впевнені, що подібні акції варто продовжувати", - додала Кардонова.

Авто з зоопарку зможе привезти близько десятка пухнастиків та рептилій – саме стільки кліток може комфортно розташуватися в машині.

 

Наразі для втілення цього проекту звіринець потребує кліток для транспортування.

"Брати гроші з людей ми не будемо, але ми радо приймемо в дар клітки для транспортування. Нам треба клітки з пластиковими піддонами 50-39-27 см та для птахів 61-40-65 см. Але ми просимо благодійників звертатися до нас за телефоном (097) 614-38-85, щоб ми отримали саме, те, що потрібно", - підсумувала Кардонова.

Ірина Балачук, "Українська правда. Київ"  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ