Музикантам у метро пропонують грати легально



Фото "Апостроф"

Музикантам, що грають та співають у метрополітені, пропонують робити це офіційно – платити в бюджет за оренду точки і отримувати прибуток від охочих їх послухати.

З такою ідеєю виступили автори проекту "Kyiv metropolitan music spots".

Основною ідеєю проекту є створення умов для органічної взаємодії пасажирів метрополітену і музикантів, які грають в метро.

"Такий підхід заснований на ринковій моделі, в основні якої закладено можливість саме пасажирам обирати кого слухати", - йдеться в повідомленні.

Автори ідеї пропонують відвести спеціальні місця для гри на музичних інструментах в метро. Вони повинні враховувати усі санітарні і протипожежні норм безпеки та не заважати потоку пасажирів. Позначатимуть їх спеціальними наклейками.

"Спеціальна інформаційна система, яка буде діяти на сайті Київського метрополітену матиме перелік таких місць для гри на музичних інструментах, а також надаватиме наступний сервіс: користувач зможе вибрати точку для гри, ввести свої контактні дані, прийняти участь в аукціоні щодо оренди Music spots в певні години, оплатити орендну плату", - йдеться в повідомленні.

 

Передбачається, що вартість оренди, що встановлюватиметься за результатами аукціону, буде ринковою та реальною, оскільки музиканти самі здійснюватимуть ставки та вирішуватимуть, скільки можуть заплатити.

Відкрита он-лайн-система дозволить громадянам, контролюючим особам та пасажирам за кілька секунд перевірити зареєстрований музикант чи ні.

Крім того, пасажири можуть підтримати музиканта, якщо їм подобається його музика, чи ні.

"Музикант, який отримує прибуток на цьому місці, продовжить там грати, той хто не знайде підтримки, просто перейде на інше місце, або змінить свій репертуар", - відзначають автори проекту.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ