Кияни просять присвоїти проспекту Бандери іншу назву



Петиція про присвоєння проспекту Степана Бандери нейтральної назви набрала необхідні для розгляду Київрадою 10 тисяч підписів.

Про це йдеться на сайті петицій до Київради.

Станом на 30 вересня за підтримку вимоги "Не допустити перейменування Московського проспекту у проспект імені Степана Бандери і присвоїти йому нейтральну назву" виставились 10 тисяч 31 мешканець.

Автор петиції переконаний, що назву варто змінити, якщо "Україна не хоче повторювати радянське минуле", коли усюди насаджували ім’я Леніна.

"Як житель Києва і громадянин України наполягаю, щоб назва носила географічний, художній чи якийсь інший характер, але не пов’язаний з іменем людей, що не мають жодного стосунку до Києва", - йдеться в тексті петиції.

Як відомо, 7 липня депутати Київради перейменували Московський проспект на проспект Степана Бандери.

На початку серпня це рішення підписав мер Києва Віталій Кличко. 

9 серпня офіційна газета Київради "Хрещатик" опублікувала рішення про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери, тож ця назва стала офіційною.

Водночас петиції, що набрали 10 тисяч голосів повинні бути в обов’язковому порядку розглянуті Київрадою.

Як відомо, раніше в інтерв’ю "Українській правді" голова Інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович наголосив, що перейменування проспекту Московського на проспект Бандери сталося з волі киян.

"Не правда, що ця назва проспекту є нав'язаною зверху. В обговоренні брали участь саме кияни, понад 5 тисяч осіб. Могли голосувати лише ті, хто має київську реєстрацію. А потім абсолютною більшістю депутатів, яких обрали кияни, це рішення було підтримано", - сказав він. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ