Двох службовців Дарницької РДА затримали за хабар



Фото Прокуратури

У Києві під час отримання хабара затримали двох службовців Дарницької райдержадміністрації.

Про це повідомляє Прокуратура Києва у facebook.

Відзначається, що два інспектори відділу контролю за благоустроєм Дарницької РДА вимагали від підприємця сплачувати за розміщення автокав’ярні 9 тисяч гривень щомісяця.

У разі несплати коштів погрожували вжити заходів для припинення роботи автокав’ярні.

 Фото Прокуратури 

Інспекторів спіймали під час одержання частини вказаної суми.

Фото Прокуратури

"На даний час зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України, готується повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням)", - йдеться в повідомленні.

Затриманим загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням обіймати певні посади на строк до 3 років.

Як повідомив "Українській правді. Київ" нардеп і радник мера Києва з зблагоустрою Дмитро Білоцерковець, це була спільна операція КМДА, СБУ, Асоціації пересувної торгівлі і прокуратури.

Олексій Липовенко. Фото з facebook Дмитра Білоцерковця 
Олег Власов.  Фото з facebook Дмитра Білоцерковця  

"Асоціація пересувної торгівлі поскаржилась, що з підприємців вимагають побори. Ми підписали Меморандум по пересувній торгівлі, підприємці його виконують, а побори не припустимі. Тому ми навіть не розбирались, хто бере хабарі, а просто провели операцію і затримали хабарників", - сказав Білоцерковець.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ