У Києві викрили підприємця, який наживався на поставці комплектуючих на ДП "Антонов"



Фото з facebook "Антонов"

Прокуратура оголосила про підозру директору одного з столичних підприємств, який через фіктивні фірми поставляв комплектуючі на ДП "Антонов" з Російської Федерації.

Про це повідомляє сайт відомства.

Встановлено, що підприємець вирішив підзаробити за рахунок поставки для авіаційної промисловості гумовотехнічних виробів та інших комплектуючих, які не виробляються в Україні, однак перебувають у вільному обігу в РФ.

Підприємець укладав на території РФ угоди з продавцями, виступаючи при цьому не як службова особа підприємства, а як приватний підприємець.

"У подальшому він без сплати необхідних платежів завозив ці товари в Україну, після чого, використовуючи підроблені документи, постачав комплектуючі за завищеними цінами на ДП "Антонов"", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підприємцю вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 3 мільйони гривень.

У прокуратурі додали, що з метою уникнення кримінальної відповідальності підприємець почав переховувався від слідства, однак його знайшли.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів).

Прокуратура виживає заходів для якнайшвидшого направлення кримінального провадження до суду для розгляду по суті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ