На першу чергу ремонту "Мистецького арсеналу" витратять 20 мільйонів



Фото litcentr.in.ua

ДП "Технобуд" Державного управління справами замовило ТОВ "Спеціалізована науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича майстерня "Україна-Реставрація" будівельні роботи першої черги при створенні Культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал" у Києві за 20,23 мільйона гривень.

Тендер відбувся 12 вересня, пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

До кінця року мають влаштувати сходи з приямком, гідроізоляцію, системи водостоку, снігорозтоплення та антикригоутворення, зовнішню дощову каналізацію, покрівлю над кутовою баштою та блискавкозахист.

Також виконають ремонт і реставрацію аттикового поверху та вхідних груп фасадів.

Конкурентами у тендері були ТОВ "Будівельна компанія "Київреставрація", ТОВ "Монтажно-будівельне управління-2", ТОВ "С.В.М.- Форум" і ТОВ "Комфортбудінвест".

Майстерню "Україна-Реставрація" записано на Василя Гайдея – керівника ПрАТ "Спеціалізоване науково-реставраційне проектно-будівельно-виробниче товариство "Україна-Реставрація" Олександра Лонського. До початку 2015 року ПрАТ володіли Нiна Кочерга та Микола Орленко.

Портал відзначає, що засновником майстерні раніше було ТОВ "Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича компанія "Україна-Реставрація" того ж Орленка.

Орленко до лютого 2012 року був менеджером корпорації "Укрреставрація", якою управляють представники екс-керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Лонський є кінцевим бенефіціаром ТОВ "Фінансова компанія "Укрреставрація".

Як відомо, ПАТ "Укрреставрація" у 2012 році отримало в довгострокову оренду будівлю Гостинного двору під торговельно-офісний центр. 

У 2014 році договір розірвали, ділянку повернули місту, а будівлю визнали пам’яткою архітектури місцевого значення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ