У Гостомелі на будинок культури впав будівельний кран. ФОТО



У Гостомелі на будівельному майданчику ЖК "Гостомельські липки" упав будівельний кран, стрілою пошкодило будинок культури.

Про це повідомляє "Громада Приірпіння" з посиланням на очевидця Олексія.

"Близько 9 ранку (17 вересня - ред.) я почув гуркіт, я якраз збирався їхати на роботу, підійшов до зупинки й побачив, що стріла крану лежить на даху будинку культури. Подивився здалеку, чи всі живі. Якраз вибіг якийсь робітник до будинку культури. Криків ніяких не було", – розповів Олексій.

Стріла крану зруйнувала частину даху та стелю в  будинку культури "Чотири лева", який нещодавно відкрили після ремонту.

 

За словами місцевих, кран досить швидко прибрали з території.  

Будівельні роботи на місці, де впав кран, виконує компанія "Друзі Девелопмент", президентом якої є Андрій Друзенко, екс-заступник голови Гостомеля екс-регіонала Юрія Прилипка.

 

На сайті забудовника сказано, що в Гостомелі буде побудовано 10 чотириповерхових  будинки, садочок та школ.

ЖК "Гостомельські липки" має однойменну назву з ТОВ "Гостомельські липки". Згідно з інформацією в реєстрі, засновником цього товариства є Олександр Орищин.

На момент початку будівництва серед засновників ТОВ "Гостомельські липки" числилася донька Прилипка –  депутат Гостомельської ради Ольга Прилипко та син юриста КСП "Бучанський" Лариси Павлюк Ростислав Павлюк, який є власником земельної ділянки, де ведеться будівництво.

Витання відзначає, що гостомельчани неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування з проханням пояснити законність робіт на території поряд з будинком культури. Але результату не було.

У прокуратурі повідомили, що  за фактом падіння крану відкрите кримінальне провадження за ст. 272, ч.1 Кримінального кодексу – порушення техніки безпеки на виробництві під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ