Стелю на "Героїв Дніпра" пробила бурова машина, але в ТРЦ "Оазис" кажуть: монтаж



У ТРЦ ці фото назвали "монтажем". Фото з facebook Павел Данилов

Руйнування склепіння станції метро "Героїв Дніпра", над якою ведеться будівництво триповерхового ТРЦ, сталося через технічну помилку машиніста бурової машини.

Про це на засіданні Київради 15 вересня заявив директор КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський.

"Те, що було порушено склепіння станції – це була технічна помилка машиніста бурової установки, який поза регламентом замінив бур. Це дійсно така була його помилка. Тому наразі ці роботи (буріння і забивання паль – ред.) ведуться в умовах, коли відсутні пасажири (уночі – ред.), щоб не нести для них небезпеки", - сказав він.

Директор метро наголосив, що головне завдання будівельників, щоб не було руйнування несучих конструкцій станції.

"Над цим завданням працюють щоденно технічні спеціалісти метрополітену, які наглядають за відсутністю просідання ґрунтів і перевірять контрольні точки. Я ще раз наголошую, що станція працює у звичайному режимі, жодних порушень цілісності несучих конструкції немає. Це 100%, бо за цим слідкують щоденно", - наголосив Брагінський.

Він додав, що саме тому палі забивають вночі, щоб не нести загрози пасажирам.

Керівник метро каже, що станцію пробила бурова установка. А в ТРЦ  Oasis Kyiv називали і продовжують називати "фотомонтажем". Фото з facebook Павел Данилов

При цьому керівник метро наголосив, що не може взяти на себе персональну відповідальність за безпеку пасажирів.

"Ця відповідальність вона не може бути персональною. Вона відповідальність, як керівника, як дозвільних інстанцій, як організації, яка давала дозвіл на виконання будівельних робіт, "Укрдержбудекспертизи", яка давала висновок, що немає загрози і що проектом передбачені всі заходи безпеки", - сказав Брагінський.

При цьому користувачі facebook спіймали ТРЦ "Oasis Kyiv" на брехні – фото з пробитим склепіння станції у Oasis Kyiv називали і продовжують називати "фотомонтажем".

Скриншот з facebook Oasis Kyiv
 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ