Кличко домовився з поліцією про захист будмайданчиків у Києві



Фото azov.press

Київська адміністрація домовилася з поліцією про співпрацю для попереджання конфліктів між забудовниками та громадськістю.

Про це повідомляє прес-служба мера Києва.

Відповідний меморандум 14 вересня підписали міський голова Віталій Кличко, начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко, голова Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля та представники будівельної галузі столиці.

Сторони домовились, що забудовники не пізніше, ніж за 60 днів до дня початку будівництва, проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу із мешканцями прилеглих до будівництва житлових будинків.

Крім того, не пізніше, ніж за 10 днів до дня початку забудови, розміщуватимуть біля воріт на будівельному майданчику інформаційний стенд з докладною інформацією про проект будівлі та дозвільні документи.

А також відмовляються від залучення приватних охоронних компаній та "тітушок" для силової охорони будмайданчиків. 

Крищенко відзначив, що у поліції Києва достатньо ресурсів, щоби забезпечувати правопорядок на будівельних майданчиках столиці.

"У нас достатньо сил. У разі потреби ми залучаємо сили Нацгвардії. Ми ситуацію втримаємо", - запевнив головний поліцейський Києва.

Згідно з Меморандумом, у поліції визначають окремий номер телефону в режимі "гарячої лінії" для звернень громадян щодо будівництва на території міста.

Як відомо, нещодавно у Києві розгорнулися два будівельні конфлікти – на Святошині і біля метро "Героїв Дніпра".

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ