У Кличка знову вигадали, чим замінити метро на Троєщину



Фото railway-technology.com

Столична влада має намір сполучити житловий масив Троєщина з іншими районами міста новим видом наземного транспорту – трамваєм-поїздом. 

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє муніципальна газета "Вечірній Київ".

"Трам-трейни (tram-train – англ.) зможуть курсувати столицею вже через рік-два, оскільки для їх запуску не потрібні капітальні роботи, а отже, і значне фінансування", – сказав чиновник.

"Якісні показники роботи таких інновацій високі, а коштують трам-трейни 50-100 мільйонів доларів (2-3 мільярди гривень), тоді як вартість прокладання та запуску метро може перевищувати 42 мільярди гривень", - додав Пліс.

Видання відзначає, що проект уже реалізують за сприяння спеціалістів Світового банку.

Планується, що київським трамваєм-поїздом буде 60-метрова багатосекційна машина, яка використовуватиме не лише трамвайні колії, а й інфраструктуру залізниці.

За допомогою цього транспорту мешканці Троєщини зможуть без пересадок швидко та комфортно діставатися Березняків, Караваєвих дач, Борщагівки та інших районів.

КП "Київпастранс" планує укласти договір з переможцем тендера на підготовку проектної документації. На ці роботи піде близько 8 місяців.

Відзначається, що потрібно буде побудувати невелику ділянку колії біля залізничної станції "Дарниця" та депо на Троєщині, а також понизити посадкові платформи, оскільки трамваї-поїзди матимуть низьку підлогу. 

Як відомо, трам-трейни випускають у Великій Британії, Німеччині, Норвегії, де їх вважають дуже надійним транспортним засобом. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ