У Кличка кажуть, що забудовник і громада порозумілися щодо ТРЦ над "Героїв Дніпра"



Фото з facebook Андрій Дубчак‎

Представники столичної влади, ініціативна група мешканців та замовник будівництва досягли порозуміння щодо будівництва торгово-розважального комплексу над станцією метро "Героїв Дніпра".

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"Підписано відповідний протокол спільної наради у голови Оболонської РДА Олександра Цибульщака", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за протоколом замовник будівництва ТОВ "Єлікон Лтд" до 15 вересня повинен звернутись до ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" для проведення експертизи бурових і будівельних робіт у колі станції метро "Героїв Дніпра".

Також до 15 вересня замовник повинен вивісити інформаційний стенд для мешканців району та пасажирів метро з зазначенням конкретних видів робіт з укріплення станції метро "Героїв Дніпра" та термінів їх закінчення.

До 20 вересня ТОВ "Єлікон Лтд" має надати копії всіх дозвільних документів на будівництво голові райдержадміністрації та голові ініціативної групи.

А також замовник будівництва повинен провести 29 вересня громадське обговорення.

Також до кінця доби 13 вересня на веб-сайті Оболонської РДА повинні були бути оприлюднені копії дозвільних документів на будівництво ТОВ "Єлікон Лтд" та контактні номери телефонів компанії, за якими можуть звернутися мешканці району при потребі.

Однак останнього пункту станом на ранок 14 вересня не виконали.

Як відомо, у липні у "колі" на виході з метро "Героїв Дніпра", де нещодавно прибрали незаконні МАФи, розпочали будівництво трирівневого торгово-розважального центру.

Земельна ділянка, на якій ведеться будівництво, передана в оренду приватній фірмі "ударівця" Валерія Іщенка "Єлікон ЛТД".

Мешканці скаржаться, що роботи проводяться навіть уночі і не дають їм нормально відпочити.

За проектом, торговий центр буде трирівневим і матиме площу 10 тисяч кв. м. 

Тим часом місцеві жителі зареєстрували петицію про заборону будівництва.

2 вересня через будівництво торгового центру у колі на метро "Героїв Дніпра" на 4 місяці закрили один з вестибюлів станції. 

8 вересня у метро повідомили, що на станції "Героїв Дніпра", над якою будують ТРЦ "Oasis Kyiv" пошкоджено склепіння. 

Фото з facebook Павел Данилов

9 вересня КП "Київський метрополітен" заявив, що проведе перевірку тріщин на підлозі станції "Героїв Дніпра".

Директор метро Віктор Брагінський та директор ТОВ "Мегалайн Інжиніринг" Володимир Градісов запевнили, що обвалу через будівництво триповерхового торговельно-розважального центру над станцією "Героїв Дніпра" не відбудеться.

За словами Брагінського, на це будівництво є усі необхідні дозвільні документи.

Увечері 12 вересня біля станції метро "Героїв Дніпра" зібралася протестна акція проти будівництва ТРЦ.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ